Burgstaaken

fehmarn saarel. tulime kalmarist täpselt 48 tundi, see ots siis 220 miili. kokku ca 550. täna sai viies ööpäev ja viies öösõit jutti. kui paar tundi kalmaris molutamist välja arvata. magada on saanud kahe kolme tunni kaupa.

öösiti olime enamasti vaheldumisi, enamasti siiski üksi vahis, gennakeri ja kurjema ilma korral kahekesi. raidi-gunnar vaheldumisi. mart on abiks. 12 kuni 03-04 ja teine teen siis loojangu ja koidiku aja. magama jäämise muret küll ei ole. nii kui pea patja puutub on pilt läinud. küte huugab ja kajut on soe ja kuiv. puhkab välja küll. 

ilmaga on tegelikult vedanud. täna öine france meteo lubatud 12ms näiteks jäi ära. muidu ka selge ja ilus. vastutuult oleme tulnud ainult täna viimast otsa ja see vaibus ka lõpuks ära. temperatuuriga harjub, viis kraadi täna öösel tundus soojem kui eilne. selle riietusega aga sadamas ennast liigutada tähendab hullu higitamist.

laevu on siin nagu putru, kah nüüd üllatus muidugi. aga öösel on paiguti ikka ristipõiki meri neid täis. kalalaevad on tõeline nuhtlus. täna öösel oli meri vilkuvaid toodreid täis topitud ja püüdsid siis seal piirkonnas. või mis iganes seal toimus. katsu siis mööda saada. vähemalt nad tähistavad võrke mitte nagu pärnu lahes.

sihuke lugu et täna öösel just üks hull suur kruiser läks mööda ja valgustas poolt ilma. ja siis jahi taga äkki on sihuke libeda pea ja peene kerega tulnukas. kummipaadi mootor oleks raidilt äärepealt jalaga saanud.

see burgstaaken siin on vinge koht, midagi meeliskuurordi taolist. hull suur supelrand ja kena peatänav kõiksugu turistilõksudega igal sammul. miskitmoodi nagu palanga. kaks suurt jahisadamat. kalasadamast on tehtud kah turistipüüdja. allveelaev vaatamiseks väljas. linn kalapoode ja restorane täis. no hooaeg ei ole veel alanud. tühjus. jahte alles tõstetakse vette, puhkajaid pole. söögikohtades kohalikud. paar jahti lahel siiski juba oli. 

sööme kusjuures kuninglikult täna hävis 50cm pannkooke hetkega. raidi pildistas enne kui peldikusse julges minna. tuli välja oligi pool otsas. siin leidsime ka hea söögikoha. ruts sai seafoam nimelise roa. kala shampooniga. vaht täitsa nagu vannis.

homme stardime koidu ajal kieli poole. tahaks flensburgi jõuda.