Noblessneri Gotland

29.ndal kell 12 pidime startima aga tervelt tunni jäime hiljaks. kole lugu. ilm ilus ja isegi liiga ilus. tuul vastu nagu ikka. või peaaegu pole. jääpanku ei hakanud kuskil silma. tull sunnik see oli vastu kuni hiiumaa nukani. öösel hakkasime alles hoogu sisse saama. sinnamaani raiskasime hulka naftat.

laevas on niipalju õgimist et võiks ümber palli sõita. vaevalt püsib vees. ja muud kolu. neli autotäit varustust ka otsa. ja siis mart-raidi ei saanud kokkuleppele kumb õlut toob. tõid mõlemad. hollandis müüme maha.

ööpäevaga saime keset läänemerd. pühapäeva hommikul nüüd loksume piki gotlandi rannikut visby sadama lähistel. keegi väljas vahtida ei viitsi. sest neli kraadi on sooja ja kümme ms puhub tuult. üks ikka on vahis. miks üks. ahhhaaa. siin hakkabki konks peale.

urmas toitub karulaugust ja küpsistest. tänasest alates ei saa ka enam seda sest see on ikka puhas toidu raiskamine. küpsised veel aga karulauku kalad vaevalt mekivad. nii kui kukkus pikali nii vedeleb. ta saaks raudselt päästeametis tööd, seal on sellised kuldmagajad hinnas.

raidi tegi eile vinge prae nagu restoranis. kujundatud ja puha. tortilla. täna on juba julgem ja hakkas vara hommikul pudruga ähvardama. tundub et pole paljas ähvardus.

gotlandile me ei lähe. käiakive siin ei ole. laseme edasi. ca 12 tunni pärast peaks ölandi külje alla saama ja esmaspäeval kalmarisse. ilm on kena olnud. vahepeal lasime stabiilselt 6-7 sõlmega. keskmise saame siiski viie ringi. üksvahe tuult eriti polnud siis ajasime gennakeri üles. tavaliselt toob see kohe sellise tuule et tuleb maha võtta. seekord saime aga pool päeva oodata ja gennakeri kulutada.