Borensberg

üle vätterni tuldud ja üle boreni tuldud. need on järved. ja kaskaadlüüs mäest alla, see on nagu kaubamärk iga göta pildi peal. juba ainult laskume.

madrused on täna väsinud ja ei kirjuta. mitmesugune väsimus. lotta sünnipäev ja purjetamine. või vastupidi.

üle vätterni tulime purjega, see järv on tundtud kõiksugu trikkide poolest ja üksi ära ei jäänud. idatuul vastu, ja kruttis ringi ja vajus ära ja lõpuks vilistas vantides. kalavõrk kohe kari taga. jne. kordaläinud päev, adrenaliinilaks ja vett piserdas ja kajutikanast nägi kalu. 

furling sai ehk korda, täna töötas.

motala on see kena koht kus 2006 alwegaga kivisse panime. see lollakas tooder oli täitsa alles. enam mitte roheline vaid valgeks pleekinud. võiks juba tõesti arvata et on ohu märgiks. tookord enne kivisse panemist saime vätternil vatti ja ilma kaardita maandusime üldse valesse kohta ja sadamasse. hilinesime nii palju et juba taheti päästeteenistus kutsuda. ühesõnaga tuleb tuttav ette.

aurupaat jõudis hilja õhtuks ka järgi. lahe. umbes nagu korstnaga vann. motalast startis koos meiega, lüüsis läks katlal kaas juba peaaegu pealt ära ajas auru välja. aga üle boreni sai tuldud, ilmselt ootasid kuskil saare taga tuule vaibumise ära. borenil vilistas ka üksjagu. eks nad nüüd lähevad puid tegema.

üks jabur jaht on veel. rootslased peal kes näevad rohkem soomlaste moodi välja. siia sadamasse said olid nii segi et paadi kinnisidumise näputöö võttis pool tundi. 220v eletrikaabliga said paadi kinni. näis kus nad hommikul on.

kui tuul välja arvata siis ilm kena. ülearugi. liisi kasutas kurke mitte salatiks vaid muuks otstarbeks.