Berg

Lüüsid, lüüsid lüüsid. Igavaks hakkas kiskuma, täna 20tk. Aga tuleb välja siin on varjatud võimalused. Näiteks lastakse vesi üldse alt ära. Assa raisk nii oligi.
Noo muukui laskume, üheksas bergi lüüs või nii. Hollanlased olid ees ja panid mińema. Siis käis jõnks ja hakkas kaldu kiskuma. Sügavusmõõtur näitas 1.7, ajas aga kaldu edasi. Kinni Nagu naelutatud. Lüüsi äärde kogunenud publik ja neid oli ehk sadakond said ka oma päeva elamuse ja pildi kätte. No polnud hullu, kajutiaken oli juba vees, aga masti saaling hakkas teises kaldas serva käima ja mootor käis ka muidugi x asendis, naised turnisid mööda paati ja mõtlesid et hoiavad seda otstega kinni. Sirle keeldus pilte tegemast. Hull sagimine.
Vett jäi siiski niipalju et mast jäi maha murdmata ja vesi kokpitist sisse ei roninud. Kalle oli paremale, radarimast jäi terveks.
See lollakas lüüsivaht kes vee välja lasi oli loll edasi. Ruts kamadas et krt mine pane väravad kinni. Läks ja pani siis, suht kõndis kusjuures. Ja lasi vee täie drukiga sisse tulema. Kokpitti of course. Me olime tagaotsas. Mootori pult oli puha vee all ja instrumendid ja no mina ka kose all. Pärispikalt sedasi. Ruts nägi kaldalt igasugu laeva osi mida ta enne tähele polnud pannud.
Kiil sai lahti siis läks alles tants lahti. Hull veemöll oli lüüsis, ruts kaldal sikutas otsi, ma üritasin mootori ja tüüriga mängida. Mootor elas nimelt selle kalde ja kose üle.
Ah ei viitsi rohkem, lugege homseid rootsi lehti.
Ülemus-Kodanik Niklas lubas tuukri saata. Kirjutasime aruande et ‚It was funny. But we need to check rudder blade and prop’ Remondiraha on kanali poolt. Söderköpingus lubati välja tõsta ja korda teha. Probleem on praegu et mida leida mida korda teha. Krt äkki ei olnudki midagi. Reservis on ankrutugi mis Vormsi kai vastu käis. Tuuker tuleb tunni pärast.
Ei olnud funny, mul käed ja jalad värisevad siiamaani. Tegelt oli nii—lüüsi väravad tehti lahti ning vaatan, et Molly kisub kuidagi viltu, vaatan Gnnari otsa, et mis sa passid, hakka sõitma, Gunnar vastu- tema ei saa midagi teha. Hoiab kramplikult roolist kinni ja laev muudkui kisub järjest rohkem viltu, mina ripun kahe käega otsa küljes, mis on maa küljes kinni  ja küsin Gunnari käest, mis ma tegema pean- tema vastu- tee pilti!!!! Lollakas- me peaaegu upume ja tema—TEE PILTI. Ja see on veel kapten. Meie Liisiga pidime olema I ja II vender.Eks näis siis, kuhu me täna veel välja jõuame….
Tuuker käis. Tüi aega mulistas. Laev rootsis väljatõstmist ei vaja. Läks õnneks. Kiil paremalt on näha et istus põhjas, tüüril kild lahti, aga kosmeetika, tunde järgi oli tüür korraks kergelt raske ja ju ikka kerge kolksu sai.
Meile tehti personaalne laskumine roxenile. Järgmine etteaste ongi Roxen äikesetormiga. Välk paneb lahedalt, ca 3sek järjest. Moment on veel rahulikJ