Tagasi Alimoses

tagasi ateenas. meie sissesõiduks oli korrladatud seitsme hävitajaga õhusõu. päris pikk. pikalt ikka lendasid ringi. ja paar piirivalve laeva passis ka.
laeva saime üle antud. kohalikud kamandasid kaldalt ja vehkisid. mõtlesid et meil abi vaja. ehheee. esimestel päevadel olla meid telefoniga taga aetud, et aru saada kas laev ikka alles ja terve. ei saadud kätte. üleandmine oli omamoodi, ei huvitanud neid eriti miski, põgusalt vaadati üle aga paberit ei tekkinud. ütlesid et milleks nende allkiri, mina ju kirjutasin alla et kõik on ok. tuli sundida, ohates ja nohinal tekkis akt nagu peab.

kui sisse sõitsime siis naftamüüjad olid pöördes mis kole. toru aga paaki. mõtlesime et rentijate virgad käed. siiski lihtsalt nahhaalid. arvaks et loendur valetas ca 20 liitrit ja siis see ahv võttis ja keeras loendurile lõpuks 333 ette. ütles et see on 134. tegi veel ca 15-20 liitrit vahelt. võttis viimast. seal tuleb kas alustuseks kohe jalaga anda või tankida ainult kanistrisse ja siis saad ainult hinnaga petta. need tegelased tegid kreeklaste margi täis. 

muidu kreeklased on okei. ei vingeda ega poe. sellised uhkevõitu. oma kama kaela eriti ei määri. sõbralikud. eesti suhes ka.

aga muidu neil seda raha küll pole mis nad võlgu on. see on parema koha leidnud  poes on läti pasteet ja taani piim. metaxa on kreeka jagu ja ouzo. tööstust ja isegi töökodasid silma eriti ei jää, kõik suuremad ehitised teenivad neilt raha välja tõmbamise ideed. välismaised hulgilaod jne. poe toiduvalik on ikka ka kõike muud kui kreeka toodang.

riigiasutused on nagu pühad lehmad. igas sadamas on lontud politseinikud kolm kuni viis tükki pluss sadama kontor. lauad templeid täis ja pabreid nagu muda. hull tõsiselt kõib kõik see vormistamise tsirkus. kõik saavad palka ja aega küll.

ateenas oli prügivedajate kümnepäevane streik. kõik kohad rämpsu täis. hullult. ja parlamendi esine oli paksult inimesi täis. greece not for sale. nad ikka tõmbavad endal täiega vaiba alt ja sellest on kahju. eks saab odavamalt merele, moment on seal hinnad ikka taevas kuigi kuu on oktoober ja hooaeg läbi.