Rotterdam

täna päeval oli punkt kus tuli otsustada kas minna gouda suunas haarlemi ja sealt ijmuideni kaudu põhjamerre, kanaleid kindlasti kaks päeva ja korraks 2.3m ja päris pikalt 2.4m sügav. või jätta laeva kiil mudaseks tegemata ja minna rotterdami poole. pidasime õigemaks rotterdami suunduda.

täna käisime siin küll oma kümme kilomeetrit maha. tassisime südalinnast süüa. ilge hunniku nagu koormaeeslid. ja siis vaatasime seda cityt ka. on uhke küll. üks uhkemaid moodsaid kesklinnu mida ma näinud olen. samas suht külmaks jätab. igasugu inimtõuge on siin küll, nagu kirjusid koeri. ais’i nimekliri näitab siinkandis ca 450 laeva. pluss veel see multikultuuri värk.

niisiis puhkepäev oli, sõita saime tundi neli ja teist nii palju võtsime sildade taga passides päikest.sadamakoha saime jälle mitte küll viimase aga eelviimase. südalinn, niipalju kui seda siin nii saab nii nimetada.

homme läheme pistame lõunaks nina põhjamerele. 7-10ms tuult vastu ja pole lootustki et pöörab. niisiis pole mõtet hetke passida. võimalik et tuleb pikk sõit, 3-4 päeva jutti, jõud käib nüüd kolemsajast miilist korraga üle küll aga sõltub ilmast.