Hanko

täna hanko. hea et me ringi tegime väno poolt ja uduga saarestikku sisse sõitsime. sest saared vähemalt on paigal. aga hanko sadam mitte. ehitatakse uut muuli ja pimesi tulles on päris reaalne uut muuli ristida.

eilsest veel, kasnäsil on eesti koloonia. paarkümmend ehitajat. ja sadama sauna kood on neil teada. seal hea saun. see ilmselt uus trend et igas sadamas on eestlane. ehitaja, saunas.

vägisi punnitasime kaks päeva purjetada. vänolt saime purjedega tuldud aga hankoni ikka ei pigistanud välja. 21 miili ähvardas kümnele tunnile venida. või pikemaks. tuli ikka mootorit tarbida.

see eest ilm on ilus ja päike paistab. meil on seitset sorti sinki ja kõiksugu muud suupärast. hiiumaalt koit ei tulnud, arvas paremaks kuuri vundamenti teha ja nüüd sööme tema portsud ka sisse. paras talle.

hankosse tuleb uhke sadam, töö käib ka pühapäeval. kus on soome ametiühingud. või on siin ka eesti ehitajad:) akvatoorium saab hulka suurem, uued kaid juba ootavad. suvist troppi kus kohta ei leia enam ilmselt ei teki. hankos on ka eestlane, sadamavaht, teeb eestist tulijatele hinda alla.

oli igatahes. moment ei paista siin kedagi, ei taha siin keegi raha. peab vägisi toppima. muidu ka kahtlaselt vaikne, kõrtsid enamikus kinni. aga ühe kõrtsi interneti igatahes püüdsime ubiquiti’ga kinni.

laevu ikka liigub. kaatreid seisab mökide juures palju. mõned jahid ka.

homme vara üle lahe tagasi.