Ventspils

lehmade ja tänavakivide pooles tuntud läti linn. sinine soome värvides lehm on ka muulil. ja kes siia satub võtku ranna kõrval schaslõkki süüa. vinnutatud free-kartulid ja siberi igikeltsast üles soendatud liha, saltiga oli ka midagi imelikku tehtud. tervis peab tugev olema ja peldik käepärast. sadamamaks kusjuures muudkui kasvab. ja järjest rohkem on ka veneaegseid varemeid. ju see maksabki. welcome to latvia.

eile tulime klaipedast 100nm purjedega nagu naksti. klaipeda sadam on kah elamusrikas. näiteks are tuli kell kuus hommikul ja meie läksime välja kaks päeval. ja maksad kahe päeva eest. uus süsteem. poole kasumlikum. kodanik ütleb et on kümme eur, aga võtab viisteist. tsekki loomulikult mitte. ühesõnaga keelt ja kirjutada ei oska. et siis veevoolik ka kai peal oleks on teisejärguline. welcome to lithuania.

üldse see poola-leedu-läti randa pidi tulek on vale mõte ja valed kohad. poola pole ka parem, üks kaagutamine merealade teemal saatis ka are väljasõitu. leba sadam oli ka süvendamata ja laine tuli sisse ning tegi laevadega tükke.

ja igal pool siin postsovieedis on piirivalve nagu naasklid. käivad ringi ja nuhivad ei tea mida. kirjutavad märkmikku laevade nimesid üles, mitu inimest. tundub täitsa tobe. põhja korea telepildis on ka märkmikke näha.

magame täna välja ja homme vara võtame irbeni väina ja väinamerd purjetada. täna tuul vastu ja vihmane, homme takkatuul ja ilm kenam. eesti sadamad on siiski enamasti ok, saab normaalsusse tagasi.