Sint Annaland

Rotterdamist üle poole teed mere äärde Vlissisgeni tuldud. See on siis merd mööda ca 75nm edasi. Maal mastiteed mööda tuleb sadakond miili ära. Eelmistel kordadel tegime seada kolme päevaga. Kahega saab ka kui sildade ja lüüsidega veab. Seni on libedalt läinud. Õhtul üheksaks saime sadamaase. Püha Anne igavene uhke klubisadam. Süüa enam ei antud, sadamakapten toru ei võta ja elektrit ei saa. Aga milleks see kõik.

Tuulega on igavene jama, see ulub ka maal. 25-38kn saime täna üsna pidevalt kohe. Keskmiselt 25 aga ka 40 ikka ära ei tulnud. Sisejärved läänesuunalised, täpselt tuulekoridor, 10-15m sügavad, ajab terava lühikese perioodiga laine üles. Peksab seisma. Mootor sai täna vatti. Huvitaval kombel lüüside ja sildadega ei olnud tuulega jama kuigi oleks nagu arvanud et ajab kuskiltpidi nurka ja läheb rabelemiseks.

Ka mast jäi terveks – siin on need lahedad sillad-lüüsid kus paarkümmend sentimeertit varuks (mast on 18.2m, sild 18.4, teine sild 18.1 kui lüüs täis jne) ja kus Puffiniga silla alla kinni jäime.

Kalev filmib kah

Homme on 30nm Vlissingeni ja rehkendame 10 tundi.