Bologne Sur Mer

A la carte hommikul bouillie avec confiture. Lõunaks Kalev varus kai pealt terve letitäie otse merest tulnud kraami – soupe de poisson – boillabaisse. Loorberilehti ei olnud aga 5l pott läks sisse ühe hooga. Üle pildistatud, peaasjalikult selleks et Raidi ei arvaks et molluskeid on sisse sokutatud.

Nüüd siis Prantsusmaal. Ilm ilus, päike paistab (viimane päike järgmine kolm päeva) soe. Vesi on juba teist karva, ilusat värvi. Välja sõitva jahi kaptenil oli sombreero peas. Hea märk. Meil on ainult karva-suusa ja talvemütsid. Tuleb mütsipoodi minna.

Tulime ca 130nm eile hommikust saati, päev läks kanali 30nm peale ära nagu karta oli. Mida ei teadnud karta oli see et need sillad mis ennevanasti käisid lupsti lahti teevad seda nüüd 4x päevas. ootekohal meil pardas olnud flaam ütles et viirusejama pärast. Sillad võiks üldse lahti jätta. Ei siis nakka enam. Ühel pool näritakse vorsti, teisel pool on putru.

Aga saime siiski poole kümneks õhtul ikka ära merele välja.

õhtul tegime kanali lõpus Middelburgis 2h short stay, käisime söömas ja piima (leib ja tort endastmõistetavalt) järel. Siin oli ka konks sees, hea plaan nägi ette et sööme ja läheme poodi. Aga kõik poed pandi pool kuus kinni. Raidi traavis siis nagu noor põder linna serva kaubahalli.

Vlissisngenist välja sõites läks hulluks sagimiseks. Risti rästi laevu täis ja üks süvendaja hiilis ligi ja tahtis otse kümnesse tulla. Raidi sai ka oma adrenaliini kätte, hakkas öösel ühe suure kaubikuga nügima. ise ta trügis, ruumi küll aga tuututas pahaselt ja lasi prozektori peale.

Öösel sai vahelduseks purjetada. Täiskuu ja selge taevas.

7kn purjedega ja Calais kandis on hoovus veel kuni 2.8kn abiks. Kuus tundi läheb nagu lennates, kuus tundi tönkab. Valel ajal pole mõtet trügida. Pärihoovuse kiirsõidule sigines hommikul tee pealt Hollandist-Belgiast terve karavan purjekaid lääne suunas kulgema.

Üldse eile ilma rahunedes oli Holland ja meri purjekaid jälle täis.

Oleme täna Bologne Sur Mer’s, öösel merel ebameeldiv, läheb tuuliseks ja Dieppe oleks liiga kaugeks jäänud.