Lisboa

Täpsemini Cascais’is. Kuninga suveresidents ja puhkeala umbes 30km enne Lissaboni. Keerasime siia maha, kakskümmend minutit enne sadamat päike kukkus merre ära. Paar minutit jäime hiljalks ja kottpimedas tuli sisse tulla. Ja siis võeti veel need tobedad dokud ja pimedas edasi sadama taha nukka manööverdada. Portugali aja järgi ca kl 21 päike kukub ja poole tunni pärast on valgusega kõik.

Tuldud 167nm ööpäev ja neli tundi otse lõunasse. Lõpus punnitasime purjede ja mootoriga. Ja ainult mootoriga ja siis jälle purjed ka. 10kn tuulega siin swelli peal väga ei purjeta. Groot paugub ja peksab, groodi vall läks jälle lühemaks lõikamisele. Ööga sõi lengerdus selle jällegi läbi. Groot luges kõik swellid üle.

Eile merel oli lauspäike ja siin on juba soe ka õhtul ja öösel. Hommikul nüüd õhkab läbi pilvede ka nii et on kohe. Tiit on nagu kahe näoga janus – pool on punane ja pool valge. Kõrvad dushi all kuuma vett ei kannata.

Täna Lissaboni päev, Kolumbuse muuseum on järjekorras. Tiit ja Tõnu on ‘Galateia PCR certified’ ja üritavad lennujaama check in’st läbi hiilida. Homme ilmselt läheme pikemale 230 miili sõidule Cadiz’i.

_______________________________________

No me ei jäta ikka Portugali. Läheme homme sihiga 120nm et Lagosesse jõuda. Siin on ikka okei ja Cascais oli õige valik kuhu jääda. Ilus väike linn.

Käisme rongiga Lissabonis – suurlinn on suur linn – naughty ugly nagu Kalev arvas. Käisime meremuuseumis mis oli tasuta ja 45m eskalaatoril mis oli ka tasuta kuna ei töötanud. Meremuuseum oli suht tühi kui laevamudelid välja arvata aga no raisatud aeg ka ei olnud.

Meremuuseumis sai teha järelduse et enne maailmasõda tegid neile laevu inglased ja pärast prantslased-sakslased. Maailmasõja aegsed saksa laevad olid targu ilma ehitaja maata aga kahlaselt saksa stiilis. Oligi rohkem inglise tehnika näitus. Ja vanemast ajast – Vasco de Gama laeva purjestus ei võimaldanud suurt krüssata.

Lissaboni kaldapealsel veiniklaasist taheti 5eur.

Sõime Cascais Terrano pererestoranis portugali kööki, sattusime sinna nii et otsisime toidupoodi aga google oli ära sakkinud ja poodi seal ei olnud. Aga väga hea söögikoht oli küll.

Raidi andis oma seapare juurde käivatest molluskitest ainult kaks ära – ühe mulle ja teise Kalevile. Hakkab meeldima vist. Selline on portugali seapraad