Formentera | Saona

Lääeranniku lahes ankrus. Saona lahes, Saona hotelli vastas. Sama uhke vesi, lisaks liivakivikaljud ja massiliselt heeringalaadseid kalu. Rüütelkalad (Koidu andmetel), sekka mingeid pruune. Issanda loomaaias tundmatu liik. Kilud ühesõnaga aga suured, kilufilmi ei saa teha, GoPro ei taha SD kaarti tunnistada. Söövad nööri, pirni südamikke, saia ja mida iganes ette annad. Selle järgi peaks saama liigi määrata.

Kajakad ka neid ei meki, ajavad nokaga parve laiali, et sai omale saada. Meie laeva kajakas on tõsine isend, esimese hooga maandus kummipaadil ja piidles kuskohast auk sisse nokkida. Kui saia ei saa.

Siin see lahe koht kus VHF pealt laeva süüa saab tellida.

Uued akud peavad hästi, öö on kuskil 50-60Ah ja pinge kukub sellega kuslil 0.2V. Eile 1600 paiku jäime akude peale, täna õhtuks 90Ah. Telefonid ja droon ja külmkapp, ankrutuli. Purjetasime ilma arvutita, väljalülitatud plotteri ekraaniga. Paar päeva ehk aga üks kindlasti kannataks sedasi veel elektri kulu mõttes.

Raidi sünnipäev, pannkoogid, rasvane praad ja õhtul käisime siin hotellis kokteilil. Peened kokteilid ja magustoidud. Täidetud sidrun jääga näiteks. Üldse üks soliidne koht, ei mingeid läbuturiste, ainult hispaanlased. Crew selfie.

Homme vara ülesõit Deniasse. Karjalaskepäevad. Poisid lähevad, Koit tuleb. Kerge väike madalrõhkond, tuuled huvitavad. Täna ka tekkis lambist udu ja tuul keeras valele poole. Ibiza oli udumüüris päris pikalt.

Pidukaatrid panid Ibizale tagasi edasi lärmama, siin nüüd ööbivad jahid. Paar udupeent ka hulgas.