Mallorca | Palma

Tulime öösõiduga Mallorcale, 123 nm ja umbes ööpäev kokku. Denia läheduses oli tuulevaikus ja Ibiza taga vastu õhtut lõikas hoobilt tuule ära ja enne Palmat ei saanudki enam tiksuma. Aga muidu üllatuslikult saime purjetada, enamikus kena 6-7 kn’ga ja ilma laineta. Nagu voldikutes seda värki reklaamitakse.

Öösel ei miskit erilist peale ühe ilmselt juua täis rendika, sõitis ankrutulega ja tolknes jalus, keeras lõpuks ette.

Saime isegi natuke vara, Palma Club Nautico lasi alles kl 11 sisse. Laevu on siia kogunenud eriti udupeeneid paksult. Viiskümmend jalga ei ole siin mingi laev. Kaks päeva nüüd siin. Rongiga sõitma ja mis siin veel varuks on. 28 kraadi on sooja ja ikka pilvitu. Hommikul küll udutas ja Mallorcat enne ei näinud kui päike kõrgel. Lõpupoole puhas radarisõit. Udu varjus hiilis(?) üks suur kaater merele, ei tulesid ega AIS’i.

Tahtsime trammiga sõitma minna (ja loomaeda muidugi ka ning liftiga) aga Google pettis aegadega. Üritame homme uuesti. Eelajalooline rong ja tramm viib Soller’i linna ja sadamasse. Täna ei näinud muud kui rööpaseadjat

Siin käib turistide koorimine täie vilega – uno vino blanco indeksi poolest üks kallimaid kohti Lissaboni kaldapealse järel.

Rikkusime rahvuslikku siesta reziimi, tegime palavaga laevas tõsise õgimise, nüüd täiega lapiti ja teovõimetud ka õhtul jahedas. Raske püstigi tõusta.