Menorca | Mao

Öösel ankrus oli väikest viisi tivoli. Tuul muutis suunda 180 kraadi maa poole. Kõrval laev sai naaber-katamaraaniga pea kokku ja toimus öine ringi parkimine. Kuigi tuult ei olnud, swell läks ka miskipärast vähe suuremaks ja me olime maatuule suhtes kotis, kaljud kõrged. Ristilaines läheb laev resonantsi ja kargab päris kenasti. Enmik klaase püsis homikusöögi ajal püsti, Raidi ainumalt on omale leidnud sihukese kipaka aga see sülgab sisu alati tema oma taldrikusse. Suuremat kahju ei sünni.

Tuult ei olnud, diislipuri.

Jõudsime suht päikeseloojangul Mahoni. 700m lai ja 5km pikk looduslik laht, maailma suurimaid loodulikke sadamaid. Siin käiakse enamasti day sailing’us või renditakse. Ennenähtamatu rodu kaatreid, purjekaid, katamaraane suundus loojanguga sadamasse. Uskumatu vaatepilt.

Itaalia ja prantsuse aluseid ka juba üksjagu.

Hommikul hakkasime juba sadamat helistama. Öeldi ei küsige uuesti 11.30. Panime salarelva- valencia aktsendi mängu – garanteerida ei saa aga tulge ja helistage kohale jõüudes uuesti. Siis kui kohal et ei, VHF9. Siin kolm sadamat ja kokku ehk vähemalt tuhatkond laeva ja kõik see kavalkaad ronib parasjagu sisse, täiellik hullumaja. Raadio umbes. Inglise keelele reageerivad pehmelt öeldes loiult. Salarelv valencia aktsendi näol läks nüüd käiku raadio VHF9. Ja saimegi hea koha otse kuhu vaja. Ja jälle 95eur mitte nagu mulle see krõnks Mallorcal soolas.

Siia on tehtud kaks ujuvsaart, vesi ja elekter ning prügikastid on. Kummipaadiga saad maha. Võõramaalastele.

Tundub äge saar. Homme saareuuringute day off.

______________________

Sõit tehtud, Fiat Panda, tsiklikimootori ja nelja rattaga asjandus. Sai saarele tiir peale sõidetud. De Toro mägi ja kaks parimat randa, Mascarelleta’ss ei saanudki – FULL, Turqueta’sse saime aga seal olid sõna otseses mõttes ainult seisukohad. Teedel on elektroonilised tabood kas kohti on, hull lugu. Endine pealinn Ciutadella täitsa kena, kõige etema koha leidsime põhjarannikult – Fornells. Sümpaatne asula ja suur laht paksult pois laevu täis.

Baleaaridel on ca 20-30% kallim kui madril. Ibiza oleks nagu odavaim, Mallorca ja Menorca kallimad. Formentera on nii ja naa, eksklusiivsem igal juhul nii randade kui hotellide poolest. Uno copa vino blanco indeksi järgi juhib Mallorca. Üldiselt on kohvikutes 3.5eur ümber, Mallorcal kiskus kuueni. Kõige hullemad turistihordid on Mallorcal. Karjadena. Ibizal palju noori, paketiturist vist Menorcale väga ei satu.