Sardegna | de la Pelosa

Itaalia vetes , läheneme Sardiiniale. 180 miili tuldud, 24 veel minna. Stintino sihikul. Äkki same sadamasse. Siin rahvuspark ja pressi järgi maailma ilusaimad rannad, Kõiksugu reeglid, isegi kummipaadi mootorit ei tohi kasutada.

Ületulek oli tüütult tuuletu, naftapuri – 0.6l miilile, 2.5l tunnis. Üsna märkimisväärsed hoovused. Menorca lähistel sai õhtuni purjetada ja siis oli kõik. Laevu tuleb ja läheb, purjekad peamiselt. Paar kaubikut ka.

Ujutud 2.8km sügavuse kohal, no vähemalt põhja näha polnud, sügavusmõõtja väidab juba pikemalt et on 2m. Vesi on kristallselge. Kaks suurt merekilpkonna, esimese ehmatasime üles ja nägime rohkem kui teisega kelle juurde hiilisime ja Merle kapsast merre külvas. Ilmselt ootas meil kartuleid või tomatit mis piloti andmetel sisalikele väga istub.

Esimene õhtu oli 5 liitrit kolme-kala-suppi-perterselliga mis kadus kümne minutiga, viimati oli Kalevil see keedus Dieppe kandis. Eile kanakoivad ahjus.

____________________

Koiduga tulime Bocca ja Piana saarte vahelisest kitsast kanalist esimese valgega läbi, kaks tursket delfiini täpselt vastukursil. Stintinos kohti muidugi ei olnud, pandi waiting listi aga see on lollide lohutus. Võtsime paagi naftat täis et ikka purjetada saaks ja ankrusse. De la Pelosa (on see maailma ilusaim rand) kus me nüüd oleme. Laht paksult laevu täis ja laht on suur. Kõrvallaht on ka laevu täis jne jne. Hull lugu nende laevadega, see kant siin peaks veel hõre olema. Päris efektne laht ja rand tõesti, keskmiselt 4m sügav ja puhas liiv all. Üks kolehotell rikub vähe seda idülli.

Täna päev pole pooles vinnaski ja juba hommikusöök ja pannkoogid (lõuna?) söödud ja kummipaadiga luuretiirud tehtud. Ujumisest rääkimata.

Bonifacio sadamaga Korsikal ei saa kontakti annab kinnist, veebi bookimine ei anna vastust. Sama Santa Teresaga Sardiinias, need omale lisaks hullusti veebi aretanud ja äppe aga tulemus on sama ümmargune null, ainult telefoni saab rohkem näppida. Olbia sadama bookimine reedeks ebaõnnestus ka – aga vähemalt on nad kontaktsed – helistage nädala sees uuesti. Olbias lubatakse ka linnasadama ühe kai lähedal ankrus olla aga eks me piina sadamat edasi sest pesumasin kuluks ära.