Milazzo

Kevadine tuulutus – kuhu tuul viib – Malta, Tuneesia, ümber Sitsiilia vms – algas lennuki hilinemisega nii parajagu ehku et rongi peale jõuaks napikaga ja siis ei tulnudki seda rongi. Ja järgmine läks eest ära. Tuli regionaal susla mis peatus igas postis ja sõitis tund kauem ja sõiduplaani järgi jõudis kolm minutit hiljem kui meie kolmas rong. Nagu lõunamaal tüüpiliselt kõik lõpuks laabus – susla jõudis kolm minuti varem ja intercity sõitis välja kaks minutit hiljem. Jõudsime nii sadamasse et isegi anti veel süüa. Pitsat muidugi.

Nipp – rongis tasuta sõitmiseks püüa piletit downloadida tunnelis. Kontrollil saab siiber ja läheb edasi.

Täna siis avasõit, laev tangitud, vesi gaas ja söök. 27 miili Milazzosse. Lippab hästi ja mootor läheb pöördesse ilma igasuguse vibrata. Loopis kah natuke, tuult oli bakstaagist 10-12ms, puhanguti vahest rohkem, sõitsime teises rehvis, natuke fokat ka tasakaaluks. Mere kohal oli päikest, kaldal sadas. Tiit ajas lühikesed püksid jalast kui pangetäie vett kaela sai. Üldse riideid läks järjest selga juurde. Lahkuv madalrõhkond.

Veiko tegi kapsa-hakkliha hautist. Ilmselt itaalia kapsa tõttu läks nahinal. Natuke jätsime järgi, Tiit tahab proovi viia Airele.

Milazzo sadam (Santa Maria Maggiore) on tõsine genuiin sitsiilia sadam. Mis ei kajastu hinnas – 80eur. Uskumatu kodanik sadama kontoris. Küll ta pusis, skaneeris ja pildistas ja helistas mis see hind on jne. Teiseks otsaks ees on nabanöör sest jäme ots ei ulatu. Üritas köit jätkata – kujutab keegi ette et selle otsa saab siis laeva panna mis ta oleks pusinud. Paras tivoli on ka, teeb hea une.

Käisime linna peal ka, suht igav linn.

Homme tuleb huvitav. Odussese seiklustest tuntud pahaste naisdeemonite Charybdise ja Skylla kakluskoht keset Messina väina on otse tee peal. Keerised mis imevad laevu põhja ja tugevad hoovused. Tulimegi Milazzosse täna selleks et ajastada Messina väina sõit pärihoovusele. Kell 11 on slack ja siis annab minna järgmised nii kolm neli tundi. Katsume enne pimedat jõuda Risotto’ni.